Text Size

 

Magyar Mérnöki Kamara

Geotechnikai Tagozat

Hírlevél – 2022. szeptember

 

A Geotechnikai Tagozat Elnöksége az alábbiakban kívánja tájékoztatni a Tagozat tagjait a közelmúlt történéseiről és a közeledő eseményekről.

 

Választmányi Taggyűlés

A Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozat elnökségének mandátuma hamarosan lejár, ezért tisztújító taggyűlést tartunk. A Jelölő Bizottság - Kecskés Gábor vezetésével - várja a tagság felől érkező javaslatokat az elnök és 7 elnökségi tag, valamint a tagozati Szakmai Gyakorlat Szakirányúságát Vizsgáló Szakértői Testület tagjainak személyére vonatkozóan. Számítunk fiatal, tettre kész jelöltek megjelenésére. A jelöléseket kérjük

  1. szeptember 20-ig az

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

e-mail címre küldeni. Az új tagok megválasztására a

  1. október 5-én, 15 órakor kezdődő taggyűlésünkön

 kerül sor, amelyre ezúttal minden tagtársunkat meghívjuk. A taggyűlés helyszíne: a

MMK földszinti tanácsterme (1117 Budapest, Szerémi út 4.)

 A tisztújító taggyűlésen a leköszönő elnökség beszámol az elmúlt időszak tevékenységéről, továbbá tájékoztatást ad az elmúlt időszak eredményeiről.

 

Geotechnika 2022 Konferencia

Immár 32. alkalommal kerül megrendezésre a Geotechnika 2022 Konferencia, mely idén 2022. október 10-12 között Herceghalmon az Abacus Business Wellness Hotelben lesz. A hagyományoknak megfelelően a konferencia első napján MMK Kötelező Szakmai továbbképzés lesz Geotechnikai és egyéb szerkezetek monitoringja témakörben, majd két napon keresztül a hazai szakma aktuális kérdései, érdekes projektjei kerülnek bemutatásra. A konferenciáról bővebben a https://geotechnikakonferencia.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

 

Geotechnikai szakmérnöki képzés

A geotechnikai szakterület folyamatos fejlődése érdekében a Tagozat Elnöksége szakirányú továbbképzés indítását indítványozta az év elején. A Széchenyi István Egyetemen külső oktatók bevonásával indult előkészületek első lépéseként Tagtársaink, kollégáink véleményét kértük kérdőív formájában. Köszönettel vettük és örömünkre szolgált a közel 200 válaszadó alapvetően pozitív fogadtatása, s nagy segítséget nyújt a válaszokban foglalt vélemények.

A közeljövőben cél a visszajelzések figyelembe vételével összeállít képzési rend akkreditálása, s az oktatás előkészítése. A képzés várhatóan első alkalommal a 2023-24 tanévben kerül meghirdetésre.

 

Szakmai továbbképzések

Az előző évi Feladat Alapú Pályázat keretében elkészült a Monitoring, a geotechnikai kockázatkezelés eszköze című kiadványra épülő kötelező szakmai továbbképzés először a Geotechnika 2022 Konferencia lesz tartva Geotechnikai és egyéb szerkezetek monitoringja címmel. Emellett az alábbi továbbképzések várhatóak az ősz folyamán:

  • szeptember 28.: Munkagödrök és földművek víztelenítése – online (szervező Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara: www.bpmkkepzesek.hu)
  • október 10.: Geotechnikai és egyéb szerkezetek monitoringja – Herzeghalom (szervező: Konferencia Iroda Bt.: bővebb információ https://geotechnikakonferencia.hu/
  • november 9.: Geotehcnikai és egyéb szerkezetek monitoringja – online (szervező Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara: www.bpmkkepzesek.hu)
  • november 25.: Geotechnikai és tartószerkezeti tervezői feladatok kapcsolódása az alapozások tervezése során – feladatok, követelmények, együttműködés – Székesfehérvár (http://fmmk.hu/tartoszerkezet/index.php/tovabbkepzes/)

 

Feladat alapú pályázat

Az idei évben a Feladat Alapú Pályázat keretében az Ipari padlók geotechnikai és tartószerkezeti tervezése és kivitelezése témában készült tanulmány. A témában jártas szakemberek bevonásával készülő tanulmány az alábbi témákat öleli fel:

  • ipari padlók típusai, kialakítása,
  • tervezésnél figyelembe veendő terhek és hatások,
  • a szerkezet geotechnikai és tartószerkezeti tervezése
  • ágyazati rétegek kialakítása és az ipari padló kivitelezése.

 

Elérhetőségek, kapcsolat

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: www.geotechnikaitagozat.hu

Kategória: Hírek

Hírlevél

Május 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31