Text Size

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy

 

Lazány István

 

2022.június 8-én, életének 95. évében távozott közölünk. Utolsó útjára a Farkasréti temetőben kísérhetik el mindazok, akik részt vesznek a 2022. június 23-án 12:45 órakor kezdődő temetésen.

 

Drága Emléke szívünkbenk él!

Bővebben: Lazányi István (1927-2022)

Kategória: Hírek

Tisztelt Tagtársunk!

 

A BPMK szervezésében 2022. május 13-án geotechnikai szakmai továbbképzés lesz Munkagödrök és földművek víztelenítése címmel, melyre az alábbi hirdetményben található módon lehet még jelentkezni!

 

Tisztelt Szakmagyakorló!

 

Tájékoztatni szeretném a BPMK által szervezett következő online Geotechnikai szakmai továbbképzésünk részleteiről:


A továbbképzés címe: Munkagödrök és földművek víztelenítése

A továbbképzés időpontja: 2022. május 13. péntek, 9.00 – 14.00

A továbbképzés díja: 10.000Ft + ÁFA

JELENTKEZÉSI LINK:

https://bpmkkepzesek.hu/naptar/geotechnikai-tagozat-2/online-szakmai-geotechnikai-2022_2.html

A részvétellel a 2022-es szakmai továbbképzési kötelezettségét teljesítheti minden, az Geotechnikai Tagozathoz tartozó szakmagyakorló.

A továbbképzési előadások online élő közvetítése a https://www.gotomeeting.com/en-ie/webinar rendszerén keresztül történik. Az online előadások meghallgatásához nincs szükség a közvetítő program megvásárlására, semmilyen alkalmazás előzetes letöltésére. A hallgatók a továbbképzés napjának reggelén megkapott linken keresztül csatlakozhatnak a továbbképzéshez, és meghallgathatják a nap folyamán élőben közvetített előadásokat. A részvételhez nincs szükségük sem mikrofonra, sem kamerára. Felhívom szíves figyelmét, hogy a képzés díjának befizetéséhez szükséges díjbekérő kiállítása nem azonnal, várhatóan 2-3 nappal a jelentkezés visszaigazolása után várható! Kérem, várja ezt meg, és a jelentkezés automatikus elfogadása esetén se utalja előbb a képzés díját!

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keressen bátran ezen az e-mailcímen!

 

Üdvözlettel:

 

Keresztes Anita

Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

1117 Budapest, Kaposvár u. 5-7.

Tel: 455-8865/207-es mellék

 

Kategória: Hírek

A Geotechnikai Tagozat Elnöksége az alábbiakban kívánja tájékoztatni a Tagozat tagjait a közelmúlt történéseiről és a közeledő eseményekről.

  • Választás elsődleges tagozatról
  • Széchy Károly Emlékülés
  • Szakmai továbbképzések
  • Talajvizsgálati jelentés díjszámítás aktualizálása
  • Geotechnikai tervezői jogosultságok módosítása
  • Geotechnikai szakmérnöki képzés

Bővebben: Hírek - 2022. Február

Kategória: Hírek

Tisztelt Tagtársunk!
Kedves Kolléga/Kolléganő!
 

A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben

2022. május 27-én 14 órai kezdettel rendezi a

XXVII. Széchy Károly Emlékülést a MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

A hagyományoknak megfelelően két főelőadás és egy fiatal kolléga bemutatkozó előadása, valamint a Széchy Károly emlékplakett és díj átadása szerepel a programban.

Előadók, előadások:
               Antonio Viana Da Fonseca professzor (Porto, Portugália), Methodology for the liquefaction fragility analysis of critical structures and infrastructures: a macro-mechanism approach

               Koch Edina egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem), Geotechnikai szerkezetek és technológiák végeselemes modellezése

            Bán Zoltán (Mott MacDonald Magyarország Kft.), Talajfolyósodási potenciál értékelése empirikus alapon

A rendezvény látogatása csak előzetes regisztrációt követően és a részvételi díj befizetésével lehetséges. A részvételi díj 15.000.- Ft + Áfa (bruttó: 19.050 Ft), Magyar Geotechnikai Egyesület tagoknak 13.000.- Ft + Áfa (bruttó: 16.510 Ft). A rendezvény ingyenesen látogatható 65 év feletti tagtársaink és a 25 év alatti hallgatók részére.

Tájékoztatjuk a tagságot továbbá, hogy az emlékülést követően,

2022. május 27-én 18 órai kezdettel megrendezzük a

XXX. Geotechnikus Vacsorát,

melynek helyszíne a MTA Akadémiai Klub (1051 Budapest, Széchényi István tér 9.).

E rendezvény látogatása is csak előzetes regisztráció és a részvételi díj befizetésével lehetséges. A vacsora rendezvény részvételi díja 18.000.- Ft + Áfa (bruttó: 22.860 Ft).

Rendezvényeinkre a honlapunkon megtalálható elektronikus felületen lévő regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni, külön - külön az egyes rendezvényekre.

A vacsora minden résztvevőnek lehetőséget ad kötetlen szakmai beszélgetésre, baráti találkozóra, melynek keretében elfogyasztott étkezés hagyományos hangulatának megőrzését fontosnak tartjuk.

Rendezvényeink sikeres lebonyolításához kérjük Tagjaink és a geotechnika szakmához közel álló, illetve azzal foglalkozó Szakvállalatok anyagi támogatását, mely nélkül a rendezés nem valósulhatna meg. Azon vállalkozások, aki száz- illetve kétszázezer Ft feletti felajánlásokat tesznek, a Széchy konferencia kiadványában is elhelyezhetnek egy- illetve kétoldalas reklámanyagot vállalkozásukról, továbbá 1, illetve 2 fő részvételét lehetővé tesszük az előadóülésre.

Mindkét rendezvényre az interneten, az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.

 Tisztelettel meghívjuk rendezvényünkre!

A naprakész tájékoztatás érdekében folyamatosan megújuló tartalommal látjuk el a honlapunkat. Kérjük időnként látogassanak el!

 

 

Üdvözlettel,

 

a Geotechnikai Tagozat Elnöksége

és a Magyar Geotechnikai Egyesület

nevében

 

 

Szilvágyi László                                                                                           Dr. Mahler András

elnök                                                                                                          elnök 

Kategória: Hírek

Tisztelt Kollegák!


Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a februárra tervezett Széchy Károly Emlékülést és az ahhoz kapcsolódó Geotechnikus Vacsorát a járványhelyzetre való tekintettel kénytelenek vagyunk elhalasztani. Az új időpont szervezése folyamatban van, rövidesen erről tervezett hírlevelünkben tájékoztatást adunk.

 


Magyar Geotechnikai Egyesület & Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozat Elnöksége

Kategória: Hírek

Hírlevél

Augusztus 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31